preskoči na sadržaj

SREDNJA ŠKOLA ČAKOVEC

Login

Državna matura 2017./18.

PROJEKTI

National Archive in Strigova; the basic procedure of storing documents

Radionice za Dan Grada Čakovca

Now we move 2015.

Natječaj na Anteni Zg

SŠČ na Kongresu o boli

Move week

Dan Europe - 9.5.2014.

Hrvatsku ja volim

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SŠČ na Interliberu 2012.
Autor: Vesna Prepelić-Đuričković, 23. 11. 2012.

Spoj druženja, edukacije i zabave

U subotu 17. studenoga grupica od tridesetak ljubitelja knjige iz naše škole posjetila je Interliber, međunarodni sajam knjiga i učila na kojem se predstavlja izdavački i edukativni svijet te na jednom mjestu nudi  veliki broj knjiga  različitih izdavača po vrlo povoljnim cijenama. Ove je godine sajam održan 35. put u prostorima Zagrebačkoga velesajma. 


Polazak ispred škole bio je u 8 sati, a pred velebno smo zdanje stigli za nešto više od sat i pol vremena. Za šoping i istraživanje imali smo oko 3 sata, što je nekima bilo premalo, a nekima i previše. Iako je početni entuzijazam pomalo splasnuo nakon ulaska u paviljon 5 (u kojem vjerojatno nije bilo nikakva protoka zraka od okupljene gomile koja se marljivo naguravala uz štandove), brzo smo se prilagodili situaciji. Našli smo se ondje zbog knjiga pa bi bilo šteta ne pogledati što se sve nudi.

Prolazeći pored štandova, sa zanimanjem smo čitali naslove i autore, uspoređivali cijene koje su za pojedinu knjigu varirale od štanda do štanda. Mnogi su od nas kupili pokoju knjigu, a uvjerljivu je pobjedu uzela Karla Zorčec sa šest kupljenih naslova.

Nakon Interlibera uputili smo se u Arena centar. Za početak smo se okrijepili u McDonaldsu i sličnim lancima brze prehrane, a potom smo obišli nekoliko trgovina i počastili se pokojom sitnicom.

Sretni što smo osjetili užurbanost naše metropole, ali i umorni, uputili smo se kući. U razmjenjivanju doživljaja zaključili smo da nedvojbeno postoji veliki interes učenika za ovakve izlete. Stoga bismo voljeli da škola organizira još pokoji spoj druženja, zabave i edukacije kakav je bio naš subotnji posjet Interliberu.

Lara Lovrek, 2. a

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju